Erasmus

1. Page Εrasmus TEI of Epirus

Πατήστε εδώ

2. Facebook-page Εrasmus TEI of Epirus

Πατήστε εδώ

Login σπουδαστών

Για δηλώσεις ή ανανεώσεις εγγραφών των σπουδαστών καθώς και άλλες πληροφορίες  πατήστε εδώ. (Θα πρέπει να έχετε στην διάθεσή σας όνομα χρήστη και κωδικό).

Facebook Σπουδαστών

Το facebook των σπουδαστών

facebook

Login Γραμματείας-ΚαθηγητώνΚαλώς ήρθατε

Η επιλογή αντικειμένου σπουδών είναι ίσως μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που καλείται να πάρει ένας νέος και η οικογένειά του σήμερα. Πρόκειται για μία απόφαση που είναι συνυφασμένη με την μετέπειτα ζωή του οριοθετώντας σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Η ορθή απόφαση είναι θέμα εκτίμησης των προσωπικών προτιμήσεων, των κλίσεων και των προοπτικών απασχόλησης σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.

Στο Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο προσφέρεται η δυνατότητα στους νέους να μορφωθούν και να καταρτιστούν σε ένα πεδίο με ιδιαίτερη δυναμική και συνάμα καινούριο για τα δεδομένα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα: τη συνδυασμένη ενασχόληση με γλωσσικά και διοικητικά ζητήματα.

Τόσο η καλλιέργεια των ξένων γλωσσών, η επαφή με τις επιστήμες της γλώσσας, η γνωριμία με τα πολιτισμικά δεδομένα αλλοδαπών πληθυσμών, όσο και η εντατική θεραπεία θεμελιωδών ζητημάτων οικονομίας και διοίκησης - πιστεύουμε - συνιστούν ένα γοητευτικό αντικείμενο σπουδών και προσφέρουν στον φοιτητή πολύπλευρη μόρφωση και διαπολιτισμική συνείδηση.

Οι απόφοιτοί μας θα είναι σε θέση να εργαστούν σε όλους τους χώρους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αποκομίζοντας όχι μόνο προσωπική ικανοποίηση από τη εργασία τους, αλλά συμβάλλοντας παράλληλα και στην αύξηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και του ελληνικού δημοσίου τομέα.


Σύντομη γνωριμία με το Τ.Ε.Ι Ηπείρου και το Τμήμα

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ηπείρου ιδρύεται το 1994 και ανήκει στην Ελληνική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και αυτοδιοικείται στα πλαίσια του Νόμου 1404/83. Η εποπτεία της πολιτείας ασκείται από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Το Τ.Ε.Ι. έχει έδρα την Άρτα και παραρτήματα στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα. Έχει τέσσερις (4) σχολές και δεκατρία (13) τμήματα.


Το Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο είναι ένα από τα τμήματα του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και λειτουργεί στο Παράρτημα Ηγουμενίτσας. Το Τμήμα άνοιξε τις πύλες του το ακαδημαϊκό έτος 1999–2000 για τους επιτυχόντες του θεσμού των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Τον Μάρτιο του 2003 οι πρώτοι φοιτητές τοποθετήθηκαν για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια. Οι πρώτοι απόφοιτοι πήραν πτυχίο τον Οκτώβριο του 2003.

  

Επαγγελματικά δικαιώματα

Προεδρικό Διάταγμα 174/2006, Άρθρο 3 (ΦΕΚ Α’ αρ. 184/5-9-2006)

 

Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο
1. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) με βάση τις εξειδικευμένες τεχνολογικές και θεωρητικές γνώσεις τους, δύνανται να απασχολούνται, είτε ως στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών είτε αυτοδύναμα, σε θέσεις εργασίας που απαιτούν εντατική χρήση εξειδικευμένης γνώσης ξένων γλωσσών σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων και εμπορίου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στα πλαίσια της άσκησης του επαγγέλματός τους, οι παραπάνω αναφερόμενοι πτυχιούχοι μπορούν να ασκήσουν τις παρακάτω επαγγελματικές δραστηριότητες:


α. Να συμμετέχουν στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται διεθνώς στα πλαίσια οποιασδήποτε επιχειρηματικής ή υπηρεσιακής επικοινωνίας.
β. Να παρέχουν υπηρεσίες μετάφρασης και διερμηνείας στους τομείς διοίκησης και εμπορίου και για τις γλώσσες που έχουν εκπαιδευτεί.
2. Οι πτυχιούχοι του παραπάνω Τμήματος μπορούν να απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
3. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν να διορίζονται στο δημόσιο και να εξελίσσονται στις βαθμίδες ιεραρχίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
4. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος, με την απόκτηση του πτυχίου τους, ασκούν το επάγγελμα στο πλαίσιο των παραπάνω ε
παγγελματικών δικαιωμάτων.

 

britishflag greekflag

Migration and Diaspora

5th Adriatic - Ionian Conference

md

LEGAL INTERPRETING

Τhe research project LEGAL INTERPRETING IN GREECE

didi

Ημερολόγιο γεγονότων

Νοέμβριος 2021
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Αναζήτηση

Δημοσκόπηση

Η εκπαίδευση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βελτιώνεται
 

Συνδεδεμένοι

We have 2 guests online